dr. Hegedűs Eszter

dr. Hegedűs Eszter

ügyvéd

Szakterülete az adatbiztonság és adatvédelem és a munkajog, emellett jelentős tapasztalattal rendelkezik az oktatási és kulturális intézmények, valamint médiaszolgáltatók és lapkiadók működtetése kapcsán.

Adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogászként gyakorlati tapasztalattal rendelkezik adatvédelmi auditok lefolytatásában és adatvédelmi megfeleltetésekben, olyan speciális jogviszonyok kapcsán is, mint a munkahelyi és az egészségügyi adatkezelések, vagy a kamerás megfigyelések.

Jelentős tapasztalattal rendelkezik az egyes munkaviszonyokat és a foglalkoztatásra irányuló egyéb jogviszonyokat érintő munkajogi tanácsadás és a munkaügyi jogviták kezelése kapcsán.

Az oktatás területén szakértelme kiterjed a felsőoktatási intézmények és az intézményi társaságok, valamint a felnőttképzési intézmények működésével, illetve a hallgatói jogviszonnyal összefüggő jogi kérdések komplex kezelésére. A kultúra területén a színházak, múzeumok és egyéb közművelődési intézmények alapításával és működtetésével kapcsolatos gyakorlati kérdések kapcsán rendelkezik szaktudással, különösen az előadóművészeti szervezeteket, szerzőket és egyéb szomszédos jogi jogosultakat érintő szerzői jogi és a rendezvényszervezéshez kapcsolódó egyéb kérdésekben.

Gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a médiaszolgáltatók és lapkiadók működésével, valamint a tartalomgyártással és a közösségi médiával összefüggésben felmerülő kérdésekben, különösen az egyes jogsértő tartalmakkal összefüggő személyiségvédelmi és sajtóhelyreigazítási ügyekben.

Jogi diplomáját 2007-ben szerezte az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, ugyanitt 2020-ban adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogász szakképzettséget szerzett. 2009-óta az iroda munkatársa.

Jogterületek: 

+36 (1) 374 9020

uh.scivokzcaj@retzse.sudegeh

LinkedIn